2 garage strips not working


Postby stinker » Tue Sep 14, 2010 6:23 pm

hello, i wonder if anyone can help with a very strange situation. I have 2 double strips not working. swopped one for a working one and it doesn't work.

The problem is there is no live into the strip but there are 2 spare wires together in a grey cable red and black that show 240V on the outside of the strip in a block connector.

there are 3 red wires and 3 black wires with an earth connected to the strips electrics.

has anyone got an idea. They were working last week????????
I took the strip down and wired it to the mains and it works????
stinker
Rank: Labourer
Progress to next rank:
25%
Posts: 2
Joined: Tue Sep 14, 2010 6:16 pm

Sponsor

Simply Build It

Postby sparx » Wed Sep 15, 2010 7:39 am

switch U/S?
fluorescents cause burning on contacts of standard switches over time, remove, fit connector block to prove it,
sparx
Rank: Project Manager
Posts: 2166
Joined: Wed Mar 21, 2007 8:33 pm
Location: The fifth continent.

Postby stinker » Thu Sep 16, 2010 8:59 pm

found the problem the screws in block connector of light #2 weren't tight so power wasn't getting to light #3 or to#4. Tightening screws sent power along system.

Yahoo.
stinker
Rank: Labourer
Progress to next rank:
25%
Posts: 2
Joined: Tue Sep 14, 2010 6:16 pm

Display posts from previous
Sort by
Order by



  • DIY How to Project Guides

  • DIY how to tutorial projects and guides - Did you know we have a DIY Projects section? Well, if no, then we certainly do! Within this area of our site have literally hundreds of how-to guides and tutorials that cover a huge range of home improvement tasks. Each page also comes with pictures and a video to make completing those jobs even easier!



 


  • Related Topics