air lock in pump


Postby roganbloom » Sun Feb 10, 2008 11:11 am

I used to have an occasional problem with air in the system which sometimes caused the pump not to start running when turned on. bleeding air from the pump solved the problem but now this is happening regularly although there does not appear to be air inthe system i.e. cannot hear air in system and when rads are vented no air is expelled, all rads hot. Any suggestions
roganbloom
Rank: Labourer
Progress to next rank:
25%
Posts: 2
Joined: Sun Feb 10, 2008 10:58 am

Sponsor

Simply Build It

Postby htg engineer » Sat Feb 16, 2008 9:43 am

If all radiators are getting hot - then the pump isn't airlocked.

Vent all radiators and vent pump, try turning pump down to setting II if on III and see if it makes any difference.
htg engineer
Rank: Project Manager
Posts: 3224
Joined: Tue May 22, 2007 5:22 pm

Postby roganbloom » Mon Feb 18, 2008 11:59 am

Thanks for the info.I have turned the boiler setting lower i.e. water not so hot and it seems to be working so far.
roganbloom
Rank: Labourer
Progress to next rank:
25%
Posts: 2
Joined: Sun Feb 10, 2008 10:58 am

Display posts from previous
Sort by
Order by



  • DIY How to Project Guides

  • DIY how to tutorial projects and guides - Did you know we have a DIY Projects section? Well, if no, then we certainly do! Within this area of our site have literally hundreds of how-to guides and tutorials that cover a huge range of home improvement tasks. Each page also comes with pictures and a video to make completing those jobs even easier!



 


  • Related Topics