Aquarium Electrics


Postby Speaky69 » Thu Apr 23, 2009 11:34 pm

Hi, Very quick question hopefully will return a quick answer...

Would it be possible to wire the electrics from a fish tank setup (Light, filter and heater) to something like a light switch so that i can hide the wires/plugs etc??
Speaky69
Rank: Labourer
Progress to next rank:
0%
Posts: 1
Joined: Thu Apr 23, 2009 11:29 pm

Sponsor

Simply Build It

Postby kbrownie » Fri Apr 24, 2009 9:21 am

Speaky69.
So you intend to wire up a switch that will operate the electrics to a fish tank, bury the cables in the wall as you would normally with electrical power circuits such as lights and sockets.

That is do-able. Make sure you read the manufactures instruction for the equipment your using and it is fused a protected as recommended.
Be aware of permitted zones and mechanical protection if an RCD is not being used
KB
kbrownie
Rank: Project Manager
Posts: 1993
Joined: Mon Mar 05, 2007 9:36 pm

Postby moggy1968 » Fri Apr 24, 2009 2:12 pm

depends on the rating of the stuff your supplying. A fused connection unit (with RCD if the circuit doesn't already have one) might be a better way to go
moggy1968
Rank: Ganger
Progress to next rank:
98.7%
Posts: 198
Joined: Sat Feb 21, 2009 11:32 am

Display posts from previous
Sort by
Order by



  • DIY How to Project Guides

  • DIY how to tutorial projects and guides - Did you know we have a DIY Projects section? Well, if no, then we certainly do! Within this area of our site have literally hundreds of how-to guides and tutorials that cover a huge range of home improvement tasks. Each page also comes with pictures and a video to make completing those jobs even easier!



 


  • Related Topics