Bathroom extractor fan stopped working

Postby mattyg83 » Thu Jul 30, 2009 7:56 pm


In my bathroom I have a Vent-Axia Solo Plus Lowatt extractor fan that has recently stopped working. When it was working it would turn on a couple of minutes after the light was turned on (pull cord) and stay on for several minutes after the light was turned off.

The fan then turned on as normal but turned off as soon as the light was turned off. Now it won't even turn on, although a couple of minutes after the light is turned on, the fan clicks as if it is trying to turn on.

I have cleaned the filter and also removed (and cleaned) the cover and cannot see any loose wires. The fan is only about 18 months old at the most as I live in a new build flat.

If anyone has any suggestions I will be more than happy to listen!

Rank: Labourer
Progress to next rank:
Posts: 1
Joined: Thu Jul 30, 2009 7:44 pm


Simply Build It

Postby stoneyboy » Sat Aug 01, 2009 10:58 am

Most likely cause is the controller in the extractor has failed - replace the whole unit.
Rank: Project Manager
Posts: 2715
Joined: Wed Dec 10, 2008 6:44 pm

Display posts from previous
Sort by
Order by

  • DIY How to Project Guides

  • DIY how to tutorial projects and guides - Did you know we have a DIY Projects section? Well, if no, then we certainly do! Within this area of our site have literally hundreds of how-to guides and tutorials that cover a huge range of home improvement tasks. Each page also comes with pictures and a video to make completing those jobs even easier!


  • Related Topics