Delay in Shower pump initiating


Postby stanners73 » Wed Feb 09, 2011 6:13 pm

I installed a Salamander RSP75 pump to supply water to a valve in my bathroom where i can then select to use either a shower, the bath or a handset unit. This was done about 18 months ago and everything has been fine until recently where we've noticed a drop in the pressure as well as a delay in the pump turning on when we operate it. The supplies to the pump weren't done as recommended as i teed off the hot water pipe coming from the hot water cylinder and the same with the cold water supply coming down from the tank. I also had to put in a check valve on the hot water outlet from the pump as at first it was 'hunting'. I've cleaned the filters to the pump but now am at a complete loss as the problem is gradually getting worse. Does anyone have any ideas? Many thanks in advance.
stanners73
Rank: Labourer
Progress to next rank:
75%
Posts: 4
Joined: Tue Dec 02, 2008 7:15 pm

Sponsor

Simply Build It

Postby plumbbob » Wed Feb 09, 2011 11:27 pm

Does the mixer valve have filters fitted? They often do.
plumbbob
Rank: Project Manager
Posts: 1873
Joined: Wed May 07, 2008 9:59 pm

Display posts from previous
Sort by
Order by



  • DIY How to Project Guides

  • DIY how to tutorial projects and guides - Did you know we have a DIY Projects section? Well, if no, then we certainly do! Within this area of our site have literally hundreds of how-to guides and tutorials that cover a huge range of home improvement tasks. Each page also comes with pictures and a video to make completing those jobs even easier!



 


  • Related Topics