electric under floor heating problem


Postby fellmaster » Thu Nov 15, 2007 9:27 am

I have just had the above installed into a new conservatory . I was at work when it was installed and after a test period it appeared to be working correctly although we have not used the cons yet.
because of the size of the floor area and from the paper work ,it looks like there are two mats side by side. As the recentweather has been cold I have set the temperature higher but it will not get over 15 c and this morning i noticed that thetile floor was only warm on 30% of the floor and the rest were cold.
I have a horrible feeling the larger mat is not working and if that the case how do you reinstall the matt without digging up the tiles.
Before I go in all guns blazing has anyone ideas on possible causes etc
thanks
fell
fellmaster
Rank: Labourer
Progress to next rank:
0%
Posts: 1
Joined: Thu Nov 15, 2007 9:02 am

Sponsor

Simply Build It

Postby sparx » Sun Nov 18, 2007 7:26 pm

ooops!!!, only possible checks would be at stat connections where there could be 2 sets of mat connecting cables & may be a loose connection if you are lucky!!
A continuity check will be needed on circuits, if not complete then great difficulty in tracing break, get leckie who installed back ASAP,
regards SPARX
sparx
Rank: Project Manager
Posts: 2166
Joined: Wed Mar 21, 2007 8:33 pm
Location: The fifth continent.

Display posts from previous
Sort by
Order by



  • DIY How to Project Guides

  • DIY how to tutorial projects and guides - Did you know we have a DIY Projects section? Well, if no, then we certainly do! Within this area of our site have literally hundreds of how-to guides and tutorials that cover a huge range of home improvement tasks. Each page also comes with pictures and a video to make completing those jobs even easier!



 


  • Related Topics