hot water going cold


Postby wimiu012uk » Wed May 19, 2010 5:48 am

I have a woster 30i combi boiler and while running hot water for a bath the hot water runs hot and then it runs cold for a while approx 1min and then runs hot again.
Also while using the shower the same happens, this happens even when there is no other demand on the hot water system.
Anyone got any ideas as to why this is happening ?
wimiu012uk
Rank: Tradesman
Progress to next rank:
3.8%
Posts: 25
Joined: Sat Oct 11, 2008 11:31 am

Sponsor

Simply Build It

Postby htg engineer » Fri May 21, 2010 5:23 pm

Possibly a fault on HW sensor - or a restriction/blockage in the boiler. If the flames extinguish then the boiler thinks the water is hot enough - when the sensors cool the flames will come back on - so either a faulty sensor telling the boiler it's hot Or the boiler is retaining the heat for too long.


htg
htg engineer
Rank: Project Manager
Posts: 3224
Joined: Tue May 22, 2007 5:22 pm

Postby wimiu012uk » Fri May 21, 2010 5:41 pm

Thanks for that, will watch next time used to see if flame extinguishes while delivering hot water.
wimiu012uk
Rank: Tradesman
Progress to next rank:
3.8%
Posts: 25
Joined: Sat Oct 11, 2008 11:31 am

Postby eggers » Mon Jul 05, 2010 9:48 pm

what is the water flow like? is it alot less the before?
does the water become very cloudy?
does the boiler make any kettling noises?
eggers
Rank: Ganger
Progress to next rank:
31.3%
Posts: 97
Joined: Mon Jul 05, 2010 8:57 pm

Display posts from previous
Sort by
Order by



  • DIY How to Project Guides

  • DIY how to tutorial projects and guides - Did you know we have a DIY Projects section? Well, if no, then we certainly do! Within this area of our site have literally hundreds of how-to guides and tutorials that cover a huge range of home improvement tasks. Each page also comes with pictures and a video to make completing those jobs even easier!



 


  • Related Topics