mains smoke Alarm


Postby Basil20 » Sun Apr 08, 2007 1:05 pm

I wonder if anyone can help me
I want to fit a mains smoke alarm with battery back up in my house
and wonder if it can be feed from the lighting circuit, and if so can i take another smoke alarm looped from the first one.
[/u]
Basil20
Posts: 12
Joined: Sun Apr 08, 2007 12:50 pm

Sponsor

Simply Build It

Postby sparx » Sun Apr 08, 2007 10:08 pm

Yes & yes,
find perm. live & neutral at nearest light, use twin/earth to first alarm, loop between alarms using 3core /earth.
this supplies power to second alarm & third wire is trigger so whichever alarm goes off they both(all) sound, together.
regards Sparx
sparx
Posts: 2166
Joined: Wed Mar 21, 2007 8:33 pm
Location: The fifth continent.


Postby Basil20 » Mon Apr 09, 2007 9:49 am

Thanks for your help Sparx
Basil20
Posts: 12
Joined: Sun Apr 08, 2007 12:50 pm


Postby Jeffmo » Mon Apr 09, 2007 10:08 am

All lights on one circuit , all sockets on one radial circuit is this okay or do i have to split them both to upstairs and downstairs?
Jeffmo
Posts: 103
Joined: Mon Apr 09, 2007 9:22 am


Display posts from previous
Sort by
Order by


 


  • Related Topics