No hot water and radiators cold downstairs and warm upstairs


Postby bhavinnp » Mon Nov 12, 2007 5:26 pm

Hi all experts,

I am have problems with my central heating and hot water. When turning the central heating and hot water on. There is not hot water, only get slightly warm after an over. Also the radiators downstairs do not heat up at all. The radiators upstairs are a mixture of hot and warm. I think there is a problem with the 3 port actuator or the pump or both not sure. Please help.

Thanks in advance.
bhavinnp
Rank: Labourer
Progress to next rank:
25%
Posts: 2
Joined: Mon Nov 12, 2007 5:19 pm

Sponsor

Simply Build It

Postby htg engineer » Mon Nov 12, 2007 8:22 pm

sounds like pump isn't running, may be stuck - try adjusting speed - if still not running try tapping with a hammer. May need new pump though.
htg engineer
Rank: Project Manager
Posts: 3224
Joined: Tue May 22, 2007 5:22 pm

Postby bhavinnp » Tue Nov 13, 2007 9:58 pm

i checked the pump, opened the screw in the middle and it is spinning, afew drops of water also came out. There is only on and off on the pump, no speed settings.
bhavinnp
Rank: Labourer
Progress to next rank:
25%
Posts: 2
Joined: Mon Nov 12, 2007 5:19 pm

Display posts from previous
Sort by
Order by



  • DIY How to Project Guides

  • DIY how to tutorial projects and guides - Did you know we have a DIY Projects section? Well, if no, then we certainly do! Within this area of our site have literally hundreds of how-to guides and tutorials that cover a huge range of home improvement tasks. Each page also comes with pictures and a video to make completing those jobs even easier!



 


  • Related Topics