oil burner not firing -- Thyssen burner


Postby Jumping_Jack_Flash » Tue Dec 30, 2008 9:03 pm

today the central heating system stopped working, and the transfo overload protection for the "fire plug" trips after every failed attempt.

What is the likelyhood the oil pump is blocked? When I checked the fuel filter, it was all full of black gunk, the oil that came out was black as coffee... Not that the filter would do any good, it's only for very big paarticles (about 1mm)

checked for fuel between the pump and the injector, but no flow when the burner tries to fire up.

Is it worth a try to remove the pump in the morning and give it a clean?
Jumping_Jack_Flash
Rank: Labourer
Progress to next rank:
0%
Posts: 1
Joined: Tue Dec 30, 2008 8:51 pm

Sponsor

Simply Build It

Postby stoneyboy » Wed Dec 31, 2008 10:07 am

Jumping_Jack_Flash,
Unless you are burning old engine oil the oil supply system in total should be clean. Start with a complete flush of the system and make sure you have an oil filter up stream from the boiler.
end
stoneyboy
Rank: Project Manager
Posts: 2745
Joined: Wed Dec 10, 2008 6:44 pm

Display posts from previous
Sort by
Order by



  • DIY How to Project Guides

  • DIY how to tutorial projects and guides - Did you know we have a DIY Projects section? Well, if no, then we certainly do! Within this area of our site have literally hundreds of how-to guides and tutorials that cover a huge range of home improvement tasks. Each page also comes with pictures and a video to make completing those jobs even easier!



 


  • Related Topics