rad on zero but heat coming out


Postby kathedwards » Wed Jan 07, 2009 11:44 am

Thanks Steve - When I said that rad was on zero I meant frost setting. If I put rad on 2 or 3 it still belts out even in the summer when it is hot and just the water is on. Is this a problem with the thermostat on that rad 'cos then i can get a plummer in.

I did not realise you have to leave a rad on all the time to protect the pump - does the frost setting count as on?
kathedwards
Rank: Labourer
Progress to next rank:
75%
Posts: 4
Joined: Tue Jan 06, 2009 1:05 pm

Sponsor

Simply Build It

Postby Steve the gas » Thu Jan 08, 2009 5:55 am

Yes, when TRV set on frost - it still allows a little flow.
It also sounds as if this rad is piped to the HW circuit as a het sync / bypass.
Steve the gas
Rank: Site Agent
Progress to next rank:
56%
Posts: 780
Joined: Sun May 04, 2008 7:07 am

Postby alandyman » Thu Jan 08, 2009 4:20 pm

also could be that the thermo valve is a one way type and fitted on the wrong end of the rad.
alandyman
Rank: Labourer
Progress to next rank:
25%
Posts: 2
Joined: Thu Jan 08, 2009 3:47 pm

Display posts from previous
Sort by
Order by



  • DIY How to Project Guides

  • DIY how to tutorial projects and guides - Did you know we have a DIY Projects section? Well, if no, then we certainly do! Within this area of our site have literally hundreds of how-to guides and tutorials that cover a huge range of home improvement tasks. Each page also comes with pictures and a video to make completing those jobs even easier!



 


  • Related Topics