Radiators not all getting to temperature after fitting new boiler


Postby RoyLittle0 » Sat Nov 05, 2016 9:42 am

Hi All,

I am having a few problems with my radiator system, I have had a new boiler fitted earlier this year and I have also fitted an additional radiator as well as rerouting the pipework to another.

My problem is that one room isn't getting to temperature, I have one radiator which is noticeably cooler than all the others.

The area that is the problem has 4 radiators T off in a close location to each other, probably they all Tee off within a 500mm area of the 22mm main pipe, could this cause one radiator to be bypassed by the main flow and just receiving a trickle from the Flow.

I have tried various things like turning radiators off and balancing the system which has improved things but not solved them, any thoughts?

The system is:-
    Combi Boiler "Potterton Titanium 33"
    22mm pipework for Flow and Return
    15mm Branch pipes to each radiator
    underfloor heating system
    It has been Flushed
    all radiators have been balanced to 1/2 turn on lockshield
    15 Radiator system
    Mainly all TRV's
RoyLittle0
Rank: Labourer
Progress to next rank:
0%
Posts: 1
Joined: Sat Nov 05, 2016 9:24 am

Sponsor

Simply Build It

Postby lets have a look » Mon Nov 07, 2016 5:11 am

turn off all the radiators including the bathroom except the cold one and see if it gets hot
lets have a look
Rank: Foreman
Progress to next rank:
4.3%
Posts: 213
Joined: Sun Mar 20, 2016 7:59 am

Display posts from previous
Sort by
Order by



  • DIY How to Project Guides

  • DIY how to tutorial projects and guides - Did you know we have a DIY Projects section? Well, if no, then we certainly do! Within this area of our site have literally hundreds of how-to guides and tutorials that cover a huge range of home improvement tasks. Each page also comes with pictures and a video to make completing those jobs even easier!



 


  • Related Topics