Surface mount light switches


Postby GDL » Thu May 24, 2007 8:24 am

Hi,

As part of a house rewire I need to replace some lighting circuits.

The cables to be replaced are sunk into the wall but there is no conduit, the light switches are mounted on sunken boxes.

To minimise damage to the decoration (i.e. no wall chasing) I am planning to use surface mount conduit for the cables and surface mount boxes for the switch replacements. Ideally I want the new switches to be in the same location as the existing switches - is there a recommmended way of mounting surface boxes over existing sunken boxes?

Thanks,
Graham
GDL
Rank: Apprentice
Progress to next rank:
15.8%
Posts: 8
Joined: Sun May 13, 2007 9:56 am

Sponsor

Simply Build It

Postby sparx » Fri May 25, 2007 4:14 pm

Hi Graham,
don't know of official way but as hole will line up it means as you no doubt have discovered you can't easily do it,
a friend has just got over this by carefully drilling out the metel inserts in switch pattress box and used long screws right through into original lugs! it seems to have worked for him....
regards SPARX
sparx
Rank: Project Manager
Posts: 2166
Joined: Wed Mar 21, 2007 8:33 pm
Location: The fifth continent.

Postby GDL » Fri May 25, 2007 9:58 pm

Thanks Sparx - sounds a really good idea. I will try certainly try it.

Regards,
Graham
GDL
Rank: Apprentice
Progress to next rank:
15.8%
Posts: 8
Joined: Sun May 13, 2007 9:56 am

Display posts from previous
Sort by
Order by



  • DIY How to Project Guides

  • DIY how to tutorial projects and guides - Did you know we have a DIY Projects section? Well, if no, then we certainly do! Within this area of our site have literally hundreds of how-to guides and tutorials that cover a huge range of home improvement tasks. Each page also comes with pictures and a video to make completing those jobs even easier!



 


  • Related Topics