turn on tap, no water, keep turning and it slowly starts to


Postby digdog » Sun Apr 13, 2008 5:35 pm

Hi, I have new taps, which worked fine for 6 months but now the hot tap has a prob. When u first turn it, nothing happens but if u keep turning then it slowly come on. it feels sort of loose to begin with.

can anyone tell me whats wrong and if i should be able to get it replaced by the supplier that sold me the cloakroom suite.

thanks all
digdog
Posts: 1
Joined: Sun Apr 13, 2008 5:30 pm

Sponsor

Simply Build It

Postby ALDA » Mon Apr 14, 2008 11:09 am

COULD BE SPINDLE IS STICKING IN VALVE NUT.

STRIP DOWN, CLEAN AND LUBRICATE TO REMEDY.
ALDA
Posts: 397
Joined: Mon Feb 04, 2008 8:15 pm


Postby rosebery » Tue Apr 15, 2008 12:50 am

Was it sold with a guarantee?

If so and not yet expired, make lots of noise on the suppliers premises.

Be warned though if this situation has been caused by a load of muck getting in the tap recently (ie not their fault) you could have to pay.

Cheers
rosebery
Posts: 2022
Joined: Wed Sep 26, 2007 8:55 pm


Postby rosebery » Tue Apr 15, 2008 12:51 am

alda

assuming it's not a 1/4 turn ceramic disc type of course.

cheers
rosebery
Posts: 2022
Joined: Wed Sep 26, 2007 8:55 pm


Postby ALDA » Tue Apr 15, 2008 6:53 pm

R,

YEA, WE HAVE TO ASSUME A LOT OF THINGS ON THIS FORUM!!!

IF ONLY THE POSTERS WOULD GIVE MORE DETAILED INFORMATION AND LET US KNOW IF AND HOW THEY EVENTUALLY RESOLVE THERE PROBLEMS.

STILL, ITS A GREAT "DIY" FORUM FOR ALL THAT!

ALDA.
ALDA
Posts: 397
Joined: Mon Feb 04, 2008 8:15 pm


Display posts from previous
Sort by
Order by


 


  • Related Topics