Vaillant Combi no hot water


Postby Kev007 » Sat Mar 15, 2008 2:21 pm

I've just returned home after working away for a while and found I have no hot water.
I'm supplied by a Vaillant TURBOmax VUW 242/1E Combi Boiler, when I turn on any hot water tap the boiler doesn't flash up anymore and green light with tap next to it doesn't illuminate on control panel.
Can anyone kindly explain whats not happening, do I have a defective sensor of some description??

Many thanks
Kev007
Posts: 2
Joined: Sat Mar 15, 2008 2:10 pm

Sponsor

Simply Build It

Postby htg engineer » Sat Mar 15, 2008 8:35 pm

Does the fulcrum arm move to operate the microswitch - if you have no idea what i mean - you need an engineeer out to repair.
htg engineer
Posts: 3193
Joined: Tue May 22, 2007 5:22 pm


Postby Kev007 » Sat Mar 15, 2008 10:26 pm

I have no fulcrum arm movement, although suspect microswitch is operational , however have non knbowledge of operation prior to this stage.

please advise.

Many thanks for your response

Kev
Kev007
Posts: 2
Joined: Sat Mar 15, 2008 2:10 pm


Postby htg engineer » Sun Mar 16, 2008 10:45 am

If the fulcrum arm is not moving, then you need to strip down diverter and replace diaphragm and possibly fulcrum arm as they do snap.

Press microswitch down with screwdriver - if boiler flashes up then everything working fine and the dipahragm is the only problem.
htg engineer
Posts: 3193
Joined: Tue May 22, 2007 5:22 pm


Display posts from previous
Sort by
Order by


 


  • Related Topics