Wiring a Programastat Wireless Room Thermostat Model TRT037


Postby scotorca » Thu Aug 19, 2010 5:40 pm

Can anyone please help with the connecting of the above? There is a wiring diagram, but I just don`t understand what to do. Any help would be greatly appreciated.
scotorca
Posts: 7
Joined: Tue Dec 02, 2008 3:30 pm

Sponsor

Simply Build It

Postby eggers » Fri Aug 20, 2010 11:39 am

yes,
but not with more details on what system and wires u have
for example, the reciever needs
a permanent live
neutral
common live
switch live
and rarely but sometimes, a heating off wire, depending on where or not you have a motor open, motor close heating valves
eggers
Posts: 97
Joined: Mon Jul 05, 2010 8:57 pm


Postby scotorca » Tue Aug 24, 2010 10:03 pm

Thanks for info. Boiler is Baxi Solo 3 PFL range. It`s a fully pumped system with a motorised valve. Need to look at the valve to see the wiring.

[quote="eggers"]yes,
but not with more details on what system and wires u have
for example, the reciever needs
a permanent live
neutral
common live
switch live
and rarely but sometimes, a heating off wire, depending on where or not you have a motor open, motor close heating valves[/quote]
scotorca
Posts: 7
Joined: Tue Dec 02, 2008 3:30 pm


Postby eggers » Thu Aug 26, 2010 6:03 pm

sorry, i need to know what wires your current room thermostat has from the wiring centre, doesn't matter what boiler you have fitted, but do u have a 3 port valve or some zone valves?
eggers
Posts: 97
Joined: Mon Jul 05, 2010 8:57 pm


Postby scotorca » Fri Aug 27, 2010 1:33 pm

Hi, thanks for your help.

There is currently no room or cylinder stats wired or fitted. It is a fully pumped system, with a 3 port valve. Hope this helps.


[quote="eggers"]sorry, i need to know what wires your current room thermostat has from the wiring centre, doesn't matter what boiler you have fitted, but do u have a 3 port valve or some zone valves?[/quote]
scotorca
Posts: 7
Joined: Tue Dec 02, 2008 3:30 pm


Postby eggers » Tue Aug 31, 2010 11:36 am

you have no cylinder stat or room thermostat at all?
well you will have to do it directly from the wiring centre as you will have to move some wires about, probably best to get a gas safe engineer to do it or an electrician, but if you want i can run through it, it could get alil confusing however, as i can't see which wire goes to what in your wiring centre so i can't say red to blue or anything like that.
eggers
Posts: 97
Joined: Mon Jul 05, 2010 8:57 pm


Postby scotorca » Fri Sep 17, 2010 9:50 pm

Thanks for your help. Getting electrician to connect it up.

[quote="eggers"]you have no cylinder stat or room thermostat at all?
well you will have to do it directly from the wiring centre as you will have to move some wires about, probably best to get a gas safe engineer to do it or an electrician, but if you want i can run through it, it could get alil confusing however, as i can't see which wire goes to what in your wiring centre so i can't say red to blue or anything like that.[/quote]
scotorca
Posts: 7
Joined: Tue Dec 02, 2008 3:30 pm


Display posts from previous
Sort by
Order by


 


  • Related Topics