worchester bosch room stat problem


Postby angelpie » Thu Oct 29, 2009 5:56 pm

help....., my 4ys old 30cdi keeps losing its transmitter signal, the colon on the reciever flashes and i have to press the ok button to reset the signal. i have rang tech support and they weren't the helpfullest, man suggested to put fresh batterys in which i have done today, and then if not solve the problem to buy new roomstat..is this the case or should i try something else.. many thanks.............
angelpie
Posts: 9
Joined: Tue Feb 17, 2009 5:35 pm

Sponsor

Simply Build It

Postby sparx » Fri Oct 30, 2009 4:54 pm

Hi, try moving it closer to boiler in case something is interfering with the signal.
Check for any new electronic devices between the boiler & 'stat eg PC, play station, cordless telephone base set etc.
The signal from 'stat is VERY low power and it doesn't take much to 'kill' it.
regards Sparx
sparx
Posts: 2166
Joined: Wed Mar 21, 2007 8:33 pm
Location: The fifth continent.


Postby angelpie » Fri Oct 30, 2009 6:10 pm

thanks for the speedy reply sparx........ i'm going to try that. if that fails is it fair to say that the room stat is faulty??
Thanks again angelpie
angelpie
Posts: 9
Joined: Tue Feb 17, 2009 5:35 pm


Postby sparx » Sun Nov 01, 2009 1:24 pm

Hi again,
before doing anything drastic if it is a worcester thermostat there is a forum i found by entering Bosch Worcester 30 CDi in google and found 13 bosch engineers on line for questions, might be worth a try.
Normally such things either work or not so assuming good new battery fitted and moving it closer makes no difference must assume faulty.
Not cheap to buy but very easy to DIY replace. receiver slots in with just a low voltage 4 pin plug on short ribbon cable.
regards Sparx
sparx
Posts: 2166
Joined: Wed Mar 21, 2007 8:33 pm
Location: The fifth continent.


Display posts from previous
Sort by
Order by


 


  • Related Topics