Hot radiators when only heating the water system


Postby Sulograss » Mon May 18, 2009 1:35 pm

I have a gas boiler with seperate controls for heating the radiators and the water in the immersion heater upstairs.

With just the hot water heating on the radiators are getting hot and the hot water luke warm only.

My guess is it's a valve stuck somewhere but where might it be and what would it look like or am I totally wrong?
Sulograss
Posts: 9
Joined: Mon May 18, 2009 1:31 pm

Sponsor

Simply Build It

Postby bd3cc » Mon May 18, 2009 8:57 pm

May be that you have a 3 way/port/, diverter valve not functioning. It is likely to be the actuator head which is faulty, and replaceable.
bd3cc
Posts: 323
Joined: Wed Jan 30, 2008 8:02 pm


Postby Sulograss » Tue May 19, 2009 12:41 pm

Thanks yes, I found it from another thread, removed it, bashed it a bit and replaced it and hey presto!!

Thanks
Sulograss
Posts: 9
Joined: Mon May 18, 2009 1:31 pm


Postby bd3cc » Wed May 20, 2009 8:51 pm

That sounds like a technique to me.
Do you think you could be in the wrong industry?
Glad it worked
bd3cc
bd3cc
Posts: 323
Joined: Wed Jan 30, 2008 8:02 pm


Postby rosebery » Thu May 21, 2009 10:04 pm

"That sounds like a technique to me."

Its called percussive maintenance.

Cheers
rosebery
Posts: 2022
Joined: Wed Sep 26, 2007 8:55 pm


Postby bd3cc » Fri May 22, 2009 8:42 pm

Roseberry,
I must remember that one,
"Percussive maintenance", and will try to use more of it, as it obviously works.
Cheers
bd3cc
bd3cc
Posts: 323
Joined: Wed Jan 30, 2008 8:02 pm


Display posts from previous
Sort by
Order by


 


  • Related Topics