hot water no central heating


Postby billhobson3@msn.com » Sun Jan 13, 2008 4:59 pm

I have a heatline solaris combi boiler and 2 days ago the boiler will fire up and run the the central heating, but it reaches the maximum temperature set for the rads very quickly (20 seconds) then switches off. The pump is running fine so is the fan, also no problem with the hot water. Help
billhobson3@msn.com
Rank: Labourer
Progress to next rank:
0%
Posts: 1
Joined: Sun Jan 13, 2008 4:47 pm

Sponsor

Simply Build It

Postby htg engineer » Sun Jan 13, 2008 7:24 pm

Are the flow and return valves on boiler fully open ?

Sure the pump is fine ? the inpeller may have came away from the motor.
Does the flow pipe get hot ? any radiator heat up ?

Could be a faulty heating sensor. Or diverter valve sticking.
htg engineer
Rank: Project Manager
Posts: 3224
Joined: Tue May 22, 2007 5:22 pm

Postby cwiero » Wed Jan 16, 2008 1:17 pm

:( we too have problems with our central heating which has happened over the last couple of days. The boiler is firing up and off very quickly. The pump is running but the rads are not heating up but we do have hot water. We've just changed the mid-position actuator but still no success - any ideas?
cwiero
Rank: Labourer
Progress to next rank:
0%
Posts: 1
Joined: Wed Jan 16, 2008 1:10 pm

Display posts from previous
Sort by
Order by



  • DIY How to Project Guides

  • DIY how to tutorial projects and guides - Did you know we have a DIY Projects section? Well, if no, then we certainly do! Within this area of our site have literally hundreds of how-to guides and tutorials that cover a huge range of home improvement tasks. Each page also comes with pictures and a video to make completing those jobs even easier!



 


  • Related Topics